Kocaeli

06.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 6–7 Nisan 2012 tarihlerinde Kocaeli’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Valilik Ziyareti
Belediye Ziyareti
Öğle Yemeği
Cuma Namazı
Garnizon Komutanlığı
Kasr-ı Hümanyun

İlk olarak Kocaeli Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topacı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşıladı. Vali Topaca'nın şehir hakkında verdiği brifingin ardından Cumhurbaşkanı Gül, yürüyerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti. Cumhurbaşkanı Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yaptığı ziyaretten sonra Fevziye Camisi'ne giderek burada Cuma namazını kıldı.

Akşam Yemeği
Üniversite
Donanma Komutanlığı
Ford Otosan
Elimsan
Ağaç Dikimi

Garnizon Komutanlığı, Av Köşkü ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nü de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Kocaeli’de şehit ve gazi aileleri ve şehrin önde gelenleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe katılan şehit aileleriyle yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever iş adamlarına plaketlerini verdi.

Kocaeli’deki temas ve incelemelerinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül, sabah ilk olarak Gölcük'te bulunan Donanma Komutanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Gölcük'teki Ford Otosan ve Elimsan fabrikalarında incelemelerde bulundu.

Gölkay mevkisinde düzenlenen ağaç dikme törenine de katılan Cumhurbaşkanı Gül'e, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, adının verildiği ormana ilişkin bilgi sundu.

Kocaeli’ne gerçekleştirdiği iki günlük ziyareti tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 7 Nisan Cumartesi günü karayoluyla İstanbul'a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı