Kayseri

09.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere 9–11 Nisan tarihleri arasında Kayseri’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kayseri Havaalanı’nda, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Mimar Sinan'ın ölümünün 423. yılı dolayısıyla doğum yeri olan Kayseri'nin Ağırnas beldesinde düzenlenen törene katıldı.

Ağırnas Beldesi
Erciyes Kayak Merkezi
Mimar Sinan Evi

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, Mimar Sinan'ın doğduğu evi ziyaret etti. Ziyaret sırasında, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in bu bölgenin koruma altına alınması yönündeki önerisiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi ve yürütülecek projenin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınacağını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Kayseri'de yaptırılacak dokuz tesis ile Yozgat'taki bir tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Daha sonra Meysu Outlet Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, ardından alışveriş merkezindeki iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Adalet Sarayı binasının da temel atma törenine katıldı.

El İşi Örgü Ürünleri
DSİ Konuşma
DSİ Temel Atma

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından Erciyes Turizm Master Planı hakkında 10 Nisan Pazar günü bir brifing sunulan Cumhurbaşkanı Gül, kayak merkezinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Türk Emniyet Teşkilatı’nın 166'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kayseri Polisevi'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Mezun olduğu Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda, okuduğu sınıfı 11 Nisan Pazartesi günü ziyaret ederek, 1962 yılındaki sınıf arkadaşlarıyla görüşen Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında hayırseverler tarafından Nurettin Öztürk adına 32 derslikli, Hasan Eser adına 15 derslikli olarak yaptırılacak ilköğretim okullarının protokol imza törenine de iştirak etti.

Daha sonra Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılacak 30 derslik ve 6 atölyenin bulunacağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin temelini atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, törende OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile Kayseri Valisi Mevlüt Bilici tarafından imzalanan eğitim merkezi protokolüne de “şahit” olarak imza attı.

Erciyes Üniversitesi’nde hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim birimlerinin temel atma ve açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, törenden sonra Sabancı Kültür Sitesinde hayırseverler ve öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Kayseri temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı