Tokat

01.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 1 Nisan Cuma günü Tokat’a gitti.

Karşılama
Valilik
Belediye

İlk olarak Tokat Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, valiliğe gelişi sırasında vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Burada halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül’e ziyareti sırasında valilikte brifing verildi. Valilikten garnizon komutanlığına giden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra belediyeyi ziyaret ederek Başkan Adnan Çiçek ile görüştü ve cuma namazını Tokat Merkez Ali Paşa Camii'nde kıldı.

Öğleyin ilin önde gelenleri, şehit aileleri, gaziler ve hayırseverlerle yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde, 2000 yılından bu yana eğitime katkıda bulunan hayırseverlere plaketlerini verdi.

Yemek
Plaket Töreni
Üniversite

Yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Vakıflar Genel Müdürlüğü Mevlevihane Müzesi'ne geçerek incelemelerde bulundu. Daha sonra da Latifoğlu Konağı Müzesi'ni ziyaret ederek, tarihî Sulu Sokak'ta yürüyen Cumhurbaşkanı Gül, tarihî mekânlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, yürüyüşü sırasında kendisine eşlik eden vatandaşlarla sohbet ederek, tarihî Taşhan'da esnafla çay içti.

Mevlevihane
Latifoğlu Konağı
Taşhan

Tokat’ta son olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret eden ve Rektör Mustafa Şahin’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, programını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı