Mersin

22.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 22 Şubat Salı günü Mersin'de çeşitli temas ve incelemelerde bulundu, tarihî mekânları gezdi. 

İstanbul’dan havayoluyla Adana’ya giden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Adana Havalimanı'nda, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, buradan Mersin'in Tarsus ilçesine geçti. 

Cumhurbaşkanı Gül'ü ilk program yeri olan Nusret Mayın Gemisi Müzesi önünde, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin milletvekilleri karşıladı. Nusret Mayın Gemisi'ne çıkan Cumhurbaşkanı Gül, gemide incelemelerde bulundu. 

Danyal Peygamberin kabrinin bulunduğu Makam-ı Danyal Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledikten sonra Ulu Cami'ye giden Cumhurbaşkanı Gül, ardından Kırk Kaşık Bedesteni'nde de incelemelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, Tarsus Amerikan Koleji'nde de incelemelerde bulunduktan sonra St. Paul Kuyusu'na gitti ve burası ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. "Yarenlik Alanı" olarak bilinen çarşı bölgesinde de incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül'e vatandaşlar tarafından sevgi gösterilerinde bulunuldu ve binalardan gül yaprakları döküldü. 

Cumhurbaşkanı Gül, Tarsus’taki incelemelerinin ardından Mersin’e geçerek Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’ni ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ardından, Liman’da da incelemelerde bulunan. Cumhurbaşkanı Gül, Akdeniz İhracatçı Birlikleri yeni hizmet binasının açılışını yaptı ve 2010 Mersin Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni'ne katıldı. 

Törenin ardından Yenişehir ilçesindeki Selimiye Camisi'ni gezen ve burada da vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül, son olarak Mersin Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'deki temaslarını tamamlayarak Adana’dan Ankara’ya hareket etti.

Yazdır Paylaş Yukarı