Diyarbakır

30.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30–31 Aralık tarihlerinde çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Valilik
Belediye

Diyarbakır Havaalanı’nda ve valiliğe gelişi sırasında, halkın yoğun ilgisi, sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, valiliğin ardından sırasıyla garnizon komutanlığı ve belediyeyi ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile iki fabrikada incelemelerde bulunan ve Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne de bir ziyaret gerçekleştirerek, üniversitenin faaliyetleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Diyarbakır Valiliği’nce düzenlenen yemeğe katılarak, burada yatırımcı ve iş adamlarına plaket verdi.

Kahvaltı
Akşam Yemeği
Ödül Töreni

Diyarbakır programının ikinci gününe, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek başlayan Cumhurbaşkanı Gül, toplantının ardından da Gazi Köşkü’ne giderek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Diyarbakır surlarında yer alan Keçi Burcu’na giderek burada, surların Cumhurbaşkanlığı himayesine alınacağını açıkladı.

Organize Sanayi
Dicle Üniversitesi

İçkale ve restorasyon çalışmaları süren Hazreti Süleyman Camii’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Nebi Camii’nde kıldı. Daha sonra Hasanpaşa Hanı'na kadar vatandaşlarla yürüyen Cumhurbaşkanı Gül’e, Gazi Caddesi’ndeki yürüyüş sırasında vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Tarihî Ulu Camii önünde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, müzeye dönüştürülen Cahit Sıtkı Tarancı'nın yaşadığı tarihî konakta da incelemelerde bulundu ve iki öğrencinin okuduğu şiiri dinledi. TRT 6'nın “Gündem” programında Diyarbakır gezisini değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır’daki temaslarını tamamlayarak, 31 Aralık Cuma günü Diyarbakır'dan İstanbul’a gitti.

 

Sevgi Gösterisi
Diyarbaır Kalesi

Yazdır Paylaş Yukarı