Adana

10.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 10-11 Aralık tarihleri arasında Adana’yı ziyaret etti.

Karşılama
Vali Konağı Bahçesi
Ulu Camii ve Külliye
Ödül Töreni
Teknokent
Temsa Fabrikası
Sanayi Bölgesi
Resmî Kurumlar

Bayan Hayrünnisa Gül ile birlikte geldiği Adana’da yoğun sevgi gösterileri altında ilk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali İlhan Atış ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Adana’da programı çerçevesinde Garnizon Komutanlığı ve ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediyeye gelişi sırasında çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret ederek, Belediye Özel Defteri’ni imzaladı.

Daha sonra Temsa Otobüs Fabrikası'nı gezen Cumhurbaşkanı Gül, fabrikanın üretim ünitelerinde incelemelerde bulundu, üretim faaliyetleri hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Akşam da Adana'nın önde gelenleri ve şehit aileleriyle Hilton Oteli'nde düzenlenen yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde Türkiye'nin en büyük 500 ve ikinci 500 büyüğü arasına giren firma yöneticilerine plaket verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Adana ziyaretinin ikinci gününde, sabah kahvaltısını Adana Vali Konağı’nda yaptı. Kahvaltı öncesinde Adana Valisi İlhan Atış ile Vali Konağı’nın bahçesini gezen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, bahçedeki ağaçlardan portakal ve mandalina topladı.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Teknokent’in açılış törenine katılarak burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti ve sanayicilere hitaben de bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül daha sonra da, Ulu Camii ve Külliyesi'ni gezdi. Külliyede bulunan Ramazanoğlu Konağı ve Medresesi'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül’e, yetkililer tarafından yapının tarihçesi hakkında bilgi verildi. Medresede, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e bir ney dinletisi sunuldu.

Medrese ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, yetkililerle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe, Bayan Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen "81 ilde 81 Yıldız Projesi"ne Adana'dan seçilen 2009 yıldızı Şükran Akyalı ile 2010 yıldızı Halime Demir de katıldı.

Adana’daki temas ve incelemelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül Ankara’ya döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı