İstanbul

21.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İstanbul

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21–27 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da çeşitli faaliyet ve temaslarda bulundu.

Basın Toplantısı
(Balkanlar)
Basın Toplantısı
(AB Üyeliği)

Akşam Yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Tarabya Köşkü’nde 22 Haziran Salı günü kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Güney Doğu Avrupa Ülkeleri (GDAÜ) Zirve Toplantısı nedeniyle Türkiye’de bulunan konuk devlet ve uluslararası örgüt başkanlarıyla Çırağan Sarayı’nda ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Harp Akademisi Konferansı
MGK Toplantısı
STK Temsilcileri

Cumhurbaşkanı Gül ev sahipliğinde 23 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşen, “Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi’nde bir konuşma yaptı ve ardından da bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi.

GDAÜ Dönem Başkanlığı’nı devralan Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç ve Karadağ`dan sonra dönem başkanlığını devralacak olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün öğleden sonra GDAÜ Kültürel Koridorlar Zirve Forumu Sekizinci Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da GDAÜ nedeniyle Türkiye’de bulunan heyet başkanları onuruna yemek verdi. 

Harp Akademileri Komutanlığı’nda 24 Haziran Perşembe günü bir konferans veren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra aynı yerde toplanan Millî Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, terör olaylarını değerlendirmek amacıyla önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

 

27 Haziran’da Gazi Kupası Koşusu’nu izleyen ve koşuyu kazanan atın sahibine kupasını veren Cumhurbaşkanı Gül aynı gün Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı