İstanbul

05.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İstanbul

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Üçüncü Zirvesi’ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 5–13 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul’a ziyaret gerçekleştirdi.


CICA Konuşma
CICA Öncesi
İkili Görüşmeler

Karşılama

Cumhurbaşkanı Gül, 7 Haziran 2010 Pazartesi günü, 38. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, ünlü Eston besteci Arvo Part’ın İstanbul’a ithaf ettiği “Adem’in Yakarışı” adlı eserinin Topkapı Sarayı’ndaki dünya prömiyerini Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ile birlikte izledi.

Öğle Yemeği
Akşam Yemeği
İkili Görüşmeler-1

İstanbul’da 8–9 Haziran 2010 tarihlerinde düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Gül, zirve nedeniyle Türkiye’ye gelen çok sayıda konuk devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

İkili Görüşmeler-2
Basın Toplantısı
Soru-Cevap

Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Dışişleri Eski Bakanı Joschka Fischer ve beraberindeki heyet ile Türk-Arap İşbirliği Forumu 3. Toplantısı’na katılan heyet başkanlarını Tarabya Köşkü’nde 10 Haziran Perşembe günü ayrı ayrı kabul etti.

Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Memecan ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini 11 Haziran Cuma günü kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sabancı Üniversitesi Nano Teknoloji Merkezi Temel Atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ardından, TÜSİAD’ın girişimiyle kurulan Paris Boğaziçi Enstitüsü’nün Türkiye’deki ikinci seminerinin gala yemeğine katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, 12 Haziran Cumartesi günü de Fatih Üniversitesi 2009–2010 dönemi mezuniyet törenine katıldı. 13 Haziran Pazar ise Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği 4. Geleneksel Kayserililer Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı Lee Myung-bak’ın resmî davetlisi olarak Güney Kore’ye gitti.

CICA Zirvesi

İkili Görüşmeler

 

Yazdır Paylaş Yukarı