Burdur

12.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül Burdurlularla

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Burdur'daki Ziyaretleri

 

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği'nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Mart 2010 Cuma günü, Burdur’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Burdur’da ilk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, uzun yıllar sonra Burdur’u ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, garnizon komutanlığı ve Burdur Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı ziyareti öncesinde, belediye binasının balkonundan Ulu Cami’nin avlusunda bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan “Yörük Çadırı”nı ziyaret ederek, kentteki hayvancılık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Burdur’daki temasları çerçevesinde belediye başkanlığını ziyaretinin ardından ilin önde gelen iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından iş adamları ile bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, tören öncesi “Resimlerle İstiklal Marşı” konulu serginin de açılışını yaptı.

Ardından Burdur Müzesini de gezerek, il yakınında yapılan kazılarda bulunan eserlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Burdur ziyaretini tamamlayarak İstanbul’a geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinde, Mehmet Akif’in Burdur milletvekilliği yaptığını hatırlatarak İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Burdur’da olmayı tercih ettiğini söyledi.

Yazdır Paylaş Yukarı