Kayseri

11.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11–12 Ekim 2009 tarihlerinde çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’yi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, 11 Ekim Pazar günü Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Sedir Tohumu Ekimi Töreni ile Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen “KAYSO Sanayi Gecesi”ne katılarak, 2008 yılı vergi sıralamasında birinci olan iş adamlarına plaketlerini verdi.

Ziyaretinin ikinci gününde, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile Kayseri Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Mobilya Sanayii” konulu konferansta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Haris Slajdziç ile bir araya geldi.

Aynı gün öğle yemeğinde Erciyes Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin akademik yılı ile bina açılış törenlerine katılarak üniversiteye yeni birimler kazandıran hayırseverlere üniversitenin altın madalyonlarını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakil Hastanesi, Gülser-Mustafa Gündoğdu Merkez Laboratuvarı ve Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu binalarının açılışını gerçekleştirdi. Törende, Erciyes Üniversitesi Senatosu tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e “Fahri Profesörlük” unvanı verildi.

Daha sonra tamamı hayırseverler tarafından yaptırılan Melikşah Üniversitesi’nin açılışı ve akademik yılın başlaması törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, akşam yemeğinde de Kayserili hayırseverlerle bir araya geldi ve aynı gün temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı