Amasya

12.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya Genelgesi’nin yayımlanmasının 90. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “12–22 Haziran 2009 Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin açılışına katılmak ve temaslarda bulunmak amacıyla, 12 Haziran Cuma günü Amasya’yı ziyaret etti.

Amasya’daki temasları çerçevesinde ilk olarak Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından Uluslararası Atatürk Kültür Haftası kapsamında, Amasya genelindeki okulların ve kamu kuruluşlarının yıl boyunca hazırladıkları proje stantlarının açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinde ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Garnizon Komutanlığı ile Amasya Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Ardından Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Ressamların ve Fotoğrafçıların Amasya Buluşması” adlı Resim Sergisi’nin açılışını yaptı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Amasya’da görev yapan şehzadelerin balmumu heykellerinin sergilendiği Şehzadeler Müzesi’ni de gezen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya’da ayrıca, Uluslararası Atatürk Kültür Haftası resmî açılış töreninde katılarak, Atatürk ve Bayrağa Saygı kortejinde yürüdü.

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün akşam saatlerinde Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı