Kars

23.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kars

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin Türkiye ayağının temel atma töreni için 23–24 Temmuz tarihleri arasında Kars'taydı. Gezisinin ilk gününde, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden, iş adamı İsmail Aytemiz'in yaptırdığı Spor ve Sergi Sarayı'nın açılışını gerçekleştiren, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, Ani Harabeleri'ni de gezdi. Akşam Kars İş Konseyi toplantısında iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül geceyi Kars'ta geçirdi.

Kaşılama
Demiryolu Projesi

24 Temmuz Perşembe günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Devlet Başkanı Mikail Saakaşvili ile ikili görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra konuklarıyla birlikte BTK Demiryolu Temel Atma Töreni'ne iştirak etti. Cumhurbaşkanı Gül, temel atma töreninin ardından konukları onuruna bir öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül Kars ziyaretinin ardından, Harp Akademileri 2007–2008 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet törenine katılmak için gittiği İstanbul'da, Silahlı Kuvvetler Akademisi, Kara, Deniz, Hava Harp Akademileri ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü yüksek lisans öğrenimi birincilerinin diplomalarını verdi.

Yazdır Paylaş Yukarı