KKTC

19.07.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
KKTC

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıl dönümü tören ve etkinliklerine katılmak üzere 19-20 Temmuz 2014 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

Ercan Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve diğer yetkililer karşıladı.

 

 

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından resmî törenle karşılandı.

 

 

Karşılama törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile baş başa görüşmeye geçti. Yaklaşık bir saat süren baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül’e nişan tevcihi için tören gerçekleştirildi.

 

 

Nişan tevcih töreninden sonra da Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Boğaz Şehitliği, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük’ün anıt mezarlarında düzenlenen törenlere katıldı. Akşam da Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

 

Ziyaretinin ikinci gününde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında KKTC’de Atatürk anıtına çelenk koyan ve anıt özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törene katıldı ve bir konuşma yaptı.

 

 

Törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Hala Sultan Eğitim Kompleksi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KKTC temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Ankara’ya döndü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 2007 yılında ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapan Cumhurbaşkanı Gül, böylelikle görev süresinin son ziyaretini de yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmiş oldu.

Yazdır Paylaş Yukarı