Gürcistan

05.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gürcistan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin davetlisi olarak, 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde Gürcistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirdi ve 6 Mayıs Çarşamba günü Tiflis’te düzenlenen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi’ne katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Tiflis Havalimanı’nda, Gürcistan'ın ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı George Kvirikashvili, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Lasha Abashidze, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Tiflis’in “Old Town” olarak anılan bölgesini Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili ile birlikte yürüyerek gezdi ve bölgeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Cumhurbaşkanı Margvelashvili tarafından onuruna verilen gayri resmî akşam yemeğine katıldı.

 

 

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi’nin açılış oturumu öncesinde Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Ardından liderler, kısa birer açış konuşması yaptılar.

 

 

Daha sonra da Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirve toplantısı çerçevesinde üç ülke Cumhurbaşkanı bir araya geldi. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen üçlü görüşmenin ardından liderler ortak basın toplantısı düzenlediler.

Ortak basın toplantısının ardından da, Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili tarafından konuk Cumhurbaşkanları onuruna verilen öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan Başbakanı Garibashvili ile Türk-Gürcü İş Forumu Kapanış Oturumuna katıldı ve Gürcistan Devlet Dans Topluluğu “Sukhishvili”nin gösterisini izledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili tarafından, onuruna verilen resmî akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin son gününde Gürcistan’ı resmî ziyareti kapsamında Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili tarafından törenle karşılandı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki törende iki ülke millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, tören kıtasını denetledi.

 

 

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Margvelaşvili baş başa görüştü ve ortak basın toplantısı düzenlediler. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Kahramanlar Anıtı’na çelenk koydu.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, ardından Başbakan Garibashvili tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı. Aynı gün Gürcistan’daki temas ve incelemelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’ye döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı