Hollanda

23.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hollanda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nükleer Güvenlik Zirvesi Üçüncü Toplantısına katılmak üzere 23-25 Mart 2014 tarihlerinde Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kral Willem Alexander
ile Görüşme
Senatör René van der
Linden Kabulü
AP Milletvekili Emine
Bozkurt Kabulü
Prof. Dr. Ahmet
Akgündüz Kabulü

Soru-Cevap
Sauli Niinisto ile
Görüşme

Zirve Genel Oturumu
BM Genel Sekreteri
Ban Ki-moon Kabulü

Zirve Aile Fotoğrafı

Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ü Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı.

Havaalanından konaklayacağı otele geçen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kral Willem Alexander ile baş başa görüştü. Görüşme, Lahey yakınlarındaki Huis Ten Bosch Sarayı’nda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Gül, Lahey Büyükelçiliği İkametgâhı’nda Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Hollanda Senatosu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi eski Başkanı Senatör René van der Linden’i ayrı ayrı kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile de görüştü.

Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin açılışında Lahey’de dünya liderleriyle buluşan Cumhurbaşkanı Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile sohbet etti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile selamlaşarak görüşen Cumhurbaşkanı Gül, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile de görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in yanı sıra, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif ile de bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra III. Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin Açılış Oturumu’na ve Genel Oturum’a katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u kabul etti.

Toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Kralı Willem-Alexander tarafından zirve münasebetiyle Kraliyet Sarayı’nda verilen resepsiyon ve çalışma yemeğine de katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda’da III. Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin ikinci gününde Genel Oturuma katılarak bir konuşma yaptı.

Nükleer Güvenlik Zirve Sürecinin Geleceğine Dair Gayri resmî Genel Oturumu ile aile fotoğrafı çekimine katılan Cumhurbaşkanı Gül, ardından da Genel oturum niteliğindeki çalışma yemeğinde yer aldı.

Zirve’nin ardından Mali Kapsayıcılık Küresel Ortaklığı Fahri Öncüsü ve BMGS’nin Kalkınma için Kapsayıcı Finansman Özel Savunucusu Hollanda Kraliçesi Maxima ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndan Ankara’ya hareket etti.

Yazdır Paylaş Yukarı