İskoçya

01.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İskoçya

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun üçüncü toplantısı dolayısıyla İskoçya’nın başkenti Edinburgh’u ziyaret etti. 

Edinburgh Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü, İskoçya Kültür ve Dış İlişkiler Bakanı Fiona Hyslop, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanı Jack Straw ve eşi Alice Perkins ile Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz karşıladı. 

Geleneksel İskoç müziği ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e çocuklar çiçek verdi. 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Türk-İngiliz 3. Tatlıdil Forumu dolayısıyla York Dükü Andrew’un ev sahipliğinde Holyroodhouse Sarayı’nda düzenlenen resepsiyon ve onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Türk-İngiliz 3. Tatlıdil Forumu kapsamında Edinburgh’da York Dükü Prens Andrew ile Tatlıdil çay ikramına katıldı. İkram, Cumhurbaşkanı Gül’ün konakladığı Balmoral Otel’deki Sir Walter Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül, çay ikramından sonra, Birleşik Krallık İskoçya Bakanı Alistair Carmichael’ı Balmoral Otel’de kabul etti. 

Cumhurbaşkanı ve Bayan Gül, 2 Kasım Cumartesi günü Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz tarafından onurlarına verilen resepsiyona katıldı. 

Edinburgh’daki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 3 Kasım Pazar günü Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı