Suudi Arabistan

13.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Suudi Arabistan

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in davetlisi olarak, Hac farizasını yerine getirmek ve çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere 13-17 Ekim 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile diğer ilgililer uğurladı. 

Medine Havaalanı’nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, Medine Emiri Prens Faysal bin Salman bin Abdülaziz, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Medine Belediye Başkanı Abdulaziz el-Hüseyin ve diğer yetkililer karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Medine’de Ravza-i Mutahhara’yı ziyaret etti ve Medine Emiri Prens Faysal bin Salman bin Abdülaziz’in onuruna verdiği yemeğe katıldı, ayrıca Medine bölgesi yöneticileri ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Gül, 15 Ekim Salı günü Mekke’de, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Ürdün Başbakanı Abdullah Elnusur ile ayrı ayrı görüştü. 

Cumhurbaşkanı Gül, 16 Ekim Çarşamba günü de Türkiye’nin Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği’nde Türk hacılarla bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bazı milletvekilleri ve Türk hacılar katıldı. Aynı gün Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prens Salman Bin Abdülaziz El-Suud tarafından verilen yemeğe katıldı. 

Suudi Arabistan programının son gününde Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El-Suud ile görüştü. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El-Suud’un Cidde’deki sarayında gerçekleşen görüşmeye Veliaht Prens Salman Bin Abdülaziz El-Suud, Başbakan İkinci Yardımcısı Prens Mugrin Bin Abdülaziz El-Suud ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen deniz haydutluğu ile mücadele harekâtına destek sağlamak maksadıyla Aden Körfezi, Somali açıklarında görev yapan TCG Göksu Fırkateyni’ni de ziyaret etti.

Yazdır Paylaş Yukarı