Azerbaycan

14.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Azerbaycan

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın kurucu üyesi olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) III. Zirvesi’ne katılmak üzere 14-16 Ağustos 2013 tarihlerinde Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.


Havaalanı Açıklama

Karşılama
Azerbaycan Cumhurbaşkanı
Aliyev ile Görüşme
Kırgızistan Cumhurbaşkanı
Atambayev ile Görüşme

Akşam Yemeği

Zirve Konuşması
Kazakistan Devlet Başkanı
Nazarbayev ile Görüşme
Türk Basın Mensuplarına
Açıklama

Gebele Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Gebele Valisi Sebuhi Abdullayev, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ile birlikte TÜRKSOY’un kuruluşunun 20. yıl dönümü münasebetiyle Haydar Aliyev Medeniyet Merkezi’nde düzenlenen konseri izledi.

Cumhurbaşkanı Gül, konserin ardından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından konuk Cumhurbaşkanları onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Türk Konseyi Üçüncü Zirve Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Gül’ü, Zirve’nin yapıldığı Haydar Aliyev Kongre Merkezi’ne gelişinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıladı. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, diğer heyet başkanları ile aile fotoğrafı çektirdi ve Zirve’de bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Zirve katılımcılarına verdiği öğle yemeğine de katıldı.

Azerbaycan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 16 Ağustos Cuma günü ülkemize döndü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in evsahipliğinde Gebele’de düzenlenen Zirve’nin teması, “Ulaştırma Alanında İşbirliği” oldu. Ortak tarih, kültür ve dil birlikteliğimizin bulunduğu Türk Cumhuriyetleriyle ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi, Türk dış politikasının stratejik önceliklerinden birini teşkil ediyor.

 

Yazdır Paylaş Yukarı