Türkmenistan

29.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkmenistan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un davetlisi olarak 29-31 Mayıs tarihleri arısında Türkmenistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Saparmurat Türkmenbaşı Havalimanı’nda Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Eğitim Bakanı Gülşat Mamedova, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türk ve Türkmen heyetlerinin yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Gül ile Bayan Gül ile eski Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın anıt mezarını ziyaret ettiler. 

Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Anayasa Anıtı’na çelenk koydu ve çam ağacı fidanı diktiler. 

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte, Mizan İş Merkezi’nde Türkmenistan’da yaşayan Türk vatandaşları ve iş adamlarıyla buluştu. Cumhurbaşkanı Gül, Mizan İş Merkezi’ndeki Türk vatandaşlarla buluşmanın Cuma Namazını Ertuğrul Gazi Camisi’nde kıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül ile Bayan Gül, 3 gün süren Türkmenistan ziyaretini tamamlayarak Saparmurat Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a gittiler.

Yazdır Paylaş Yukarı