Suudi Arabistan

13.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mekke’deki 4. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere 13–16 Ağustos 2012 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

İki gün süren toplantının ilk oturumu öncesinde Cumhurbaşkanı Gül’ün de yer aldığı liderler, aile fotoğrafı çektirdiler. Cumhurbaşkanı Gül, zirveye hitabında Suriye, Filistin sorunu, Myanmar ve Mali’deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek, güncel bölgesel ve uluslararası konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bu çerçevede, Suudi Arabistan Kralı Abdullah,  Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Libya Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf el-Magarif, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa el-Halife ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Lübnan Başbakanı Necip Mikati’yi de kabul etti. Mekke Misafir Sarayı’ndaki görüşmelerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

Suudi Arabistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 16 Ağustos Perşembe günü İstanbul’a döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı