Birleşik Arap Emirlikleri

29.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Birleşik Arap Emirlikleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan’ın davetilisi olarak, 29 Ocak – 1 Şubat 2012 tarihlerinde BAE’ye resmî bir ziyarette bulundu.

İş Forumu
Dubai Emiri
Dubai Meydanı

Abu Dabi Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve Devlet Başkanlığı işlerinden sorumlu Şeyh Monsur, Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan, Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said Monsuri ve Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay karşıladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ocak Pazartesi günü dünyanın sayılı büyük camilerinden biri olan Şeyh Zayed Camii’ni ve ardından Abu Dabi Büyükelçiliğimizi ziyaret etti.

Resmî Karşılama
Şeyh Zayed Camisi
Büyükelçilik

Aynı gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Müşrif Sarayı'nda Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan tarafından resmî tören ile karşılandı. Her iki ülkenin heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Şeyh Halife baş başa görüştü. Şeyh Halife, görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün onuruna öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki temasları çerçevesinde Zayed Üniversitesi ve dünyanın ilk ekolojik kenti olarak inşa edilen Masdar Şehri'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın, onuruna verdiği resmi yemeğe katıldıktan sonra karayoluyla Dubai’ye geçti.

Akşam Yemeği
Zayed Üniversitesi
Dubai Metrosu

Cumhurbaşkanı Gül, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temasları çerçevesinde 31 Ocak Salı günü Türkiye-BAE İş Forumu Toplantısı'na katılarak, burada bir konuşma yaptı. Toplantının ardından (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, El Maktum'un onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Dubai Metrosu’nda ve Meydan Projesi’nin bir bölümü olan Meydan Oteli’nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün akşam BAE’de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin son gününde, 9 Mart 2012’de hizmete girecek olan Rixos Oteli’nde incelemelerde bulunduktan sonra temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün söz konusu ziyareti Türkiye’den BAE’ye 15 yıl aradan sonra Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmî ziyaret olma özelliğini taşıyor.

 

Yazdır Paylaş Yukarı