Suudi Arabistan

13.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Suudi Arabistan

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren “Oxford Centre for Islamic Studies”in üyesi olduğu Mütevelli Heyeti’nin Cidde’de yapılan toplantısına katılmak için 13-15 Ağustos 2011 tarihlerinde Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Kral Abdullah
Prens Naif'i Kabul

Cumhurbaşkanı Gül, Cidde’de, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile bir araya geldi. Cidde'de gerçekleşen Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’nin mütevelli heyeti toplantısı sonrası, Kral Abdullah'ın Cidde'deki sarayında yapılan ikili ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler ile bölgesel sorunlar ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin mükemmel seviyede gelişmesinden ve ticaret hacminin yeniden küresel ekonomik kriz öncesi dönemi yakalamasından duyulan memnuniyet karşılıklı olarak dile getirildi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ile yaptığı görüşme sonrası ikamet ettiği misafir sarayında İç İşleri Bakanı ve Başbakan Birinci Yardımcısı Prens Naif'i kabul etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Prens Naif, terör ve bölgesel güvenlik meseleleri konusunda Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi. 

Daha sonra Suudi Arabistan temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı