Avusturya

08.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Avusturya

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in davetlisi olarak, Viyana’da düzenlenen Dördüncü Dünya Siyaset Konferansı’nın açılış oturumuna katılmak üzere 8–9 Aralık 2011 tarihlerinde Avusturya’ya bir ziyarette bulundu.

Konferans
Soru - Cevap
Cuma Namazi

Cumhurbaşkanı Fischer
France 24 TV'sine
Mülakat

Açıklama

Cumhurbaşkanı Gül'ü Schwechat Havalimanı'nda, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, BM Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Tomur Bayer, AGİT Daimi Temsilcisi Tacan İldem ve öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, 9 Aralık Cuma günü Viyana'da Dünya Siyaset Konferansını düzenleyen Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün (IFRI) Başkanı Thierry de Montbrial'i kabul ederek bir süre görüştü.

Daha sonra 4. Dünya Siyaset Konferansı açılış oturumunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül,  aynı gün İstanbul’a döndü.

Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından 2008’den bu yana çeşitli şehirlerde seçkin devlet adamlarının, siyaset bilimcilerin, işadamlarının ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta, bu yıl “Küresel yönetişim” teması çerçevesinde Arap Baharı, doğal felaketler, dünya ekonomisi, sosyal sorumluluk gibi çeşitli konularla ilgili oturumlar düzenlendi.

 

Yazdır Paylaş Yukarı