Kırgızistan

30.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kırgızistan

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgız Cumhuriyeti’nde 30 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen seçimlerde Almazbek Atambayev'in Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenine katılmak üzere 30 Kasım - 1 Aralık 2011 tarihlerinde Bişkek’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Bişkek Manas Havalimanı'nda Kırgızistan Başbakan Yardımcısı İbrahim Cunusov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dinara Kemelova, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal ve diğer ilgililer karşıladı. 

Akşam saatlerinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Yemin Töreni
İkili Görüşme
Anlaşmalar

1 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanı Gül,  seçimlerde en yüksek oyu alan Almazbek Atambayev’in, selefi Roza Otunbayeva’dan Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığı törene iştirake etti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra göreve yeni başlayan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile bir araya geldi.  Bu arada Cumhurbaşkanlarının huzurunda, Türkiye adına Büyükelçi Nejat Akçal, Kırgızistan adına da Maliye Bakanı Melis Mambatjanov tarafından Kırgızistan'ın Eximbank borçlarının silinmesine dair anlaşma da imzalandı. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine iştirak eden konuklar onuruna “Ala Arça” Devlet Konukevi’nde verdiği yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı