Polonya

05.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Polonya

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorowski’nin davetlisi olarak, 5-7 Haziran 2011 tarihlerinde Polonya’ya resmî ziyarette bulundu.

Varşova Askerî Havaalanı'nda, Cumhurbaşkanlığı Devlet Sekreteri Jocek Misholowski, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Reşit Uman ve diğer yetkililerce karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra programı çerçevesinde Varşova’daki eski şehri gezdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin ikinci gününde Varşova’da, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından 6 Haziran Pazartesi günü resmî törenle karşılandı. Karşılama törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı Komorowski ve eşi Anna Komorowska ile görüştüler. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ortak basın toplantısı düzenlendiler. Ortak basın toplantısı öncesinde ise, Türkiye ile Polonya hükümetleri arasında, “Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği” anlaşması imzalandı.

Basın toplantısının ardından, Varşova'da bulunan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini de imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakanlıkta görüştü ve Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorowski tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Varşova’da Natolin Avrupa Koleji’nde, “Avrupa’nın Geleceği Bağlamında Türkiye’nin Vizyonu” konulu bir konferans veren Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ve eşi Anna Komorowska’nın onurlarına verdiği resmî akşam yemeğine katıldı.

Polonya ziyaretinin son gününde, Varşova’da, Parlamentoyu ziyaret ederek, Polonya Ulusal Meclis Başkanı Grzegorz Schetyna ve Senato Başkanı Bogdan Borusewics ile ayrı ayrı görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Vistula Üniversitesini ziyaret ettikten sonra ziyaretini tamamlayarak, İstanbul’a döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’e, ziyareti sırasında, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile üst düzey yetkililer, akademisyenler ve basın mensuplarından oluşan bir heyet refakat etti.

Eski Şehir
Ulusal Meclis
Serbest Görüntüler

Resmî Karşılama
Hanımefendinin Temasları
Osmanlı Fermanları

Abdullah Gül
Bronislav Komorowski
Soru - Cevap

Meçhul Asker Anıtı
Donald Tusk
Anlaşmalar

Natolin Avrupa Koleji
Resmî Akşam Yemeği
Vistula Üniversitesi

Yazdır Paylaş Yukarı