Avusturya

02.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Uçakların Refakati
Resmî Karşılama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in davetlisi olarak, 2-4 Mayıs 2011 tarihlerinde Avusturya’ya resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül’ü, Viyana Havaalanı'nda Federal Savunma Bakanı Norbert Darabos, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, BM Viyana daimi temsilcisi Büyükelçi Tomur Bayer, AGİT daimi temsilcisi Büyükelçi Naci Sarıbaş ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer tarafından tarihî Hofburg Sarayı'nın avlusunda düzenlenen resmî törenle karşılandı.

Belediye Ziyareti
Parlamento Ziyareti

Hofburg Sarayı'nda baş başa görüşen her iki cumhurbaşkanı, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, ortak basın toplantısının ardından Avusturya Parlamentosu ve Viyana Belediyesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül, akşam saatlerinde ise, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Bayan Fischer’in onurlarına Hofburg Sarayı’nda verdiği resmî yemeğe katıldılar.

Viyana programının ikinci gününde Avusturya’nın önde gelen 25 CEO’su ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile birlikte Avusturya–Türkiye İş Forumu’nun açılışını gerçekleştirdi ve iş adamlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Viyana’daki temasları çerçevesinde Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile de görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya'da öğrenim gören Türk öğrencilerin oluşturduğu Wonder derneğini de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül, Viyana'da tarihî Lichtenstein Sarayı’nda Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve eşi Margit Fischer onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül, Cumhurbaşkanı Fischer ve Bayan Fischer uçakla Avusturya ziyaretinin ikinci durağı olan Salzburg'a geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya ziyaretinin son gününde Salzburg kentinde Türk toplumu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Wonder Derneği
İş Forumu
Salzburg Görüntüleri

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ve Bayan Fischer ile birlikte ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın doğduğu evi ziyaret etti. Burada, ünlü besteci Mozart'ın piyanosunda, Türk Marşı'nın da aralarında bulunduğu kısa bir konser dinleyen Cumhurbaşkanı Gül’e, Mozart hakkında bilgi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer buradan Mozart Meydanı’na geçti. Meydanı birlikte gezen her iki Cumhurbakanı, Salzburg Kalesi'ne çıkarak, Salzburg Eyalet Başkanı Gabi Burgstaller’in brifingi eşliğinde kaleyi gezdiler.

Kale ziyaretinin ardından Salzburg Eyalet Başkanı Burgstaller, Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ve eşlerinin onuruna öğle yemeği verdi.

Avusturya temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’ye döndü.

Türkiye’den Avusturya’ya 13 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşen bu ilk ziyarette, Cumhurbaşkanı Gül’e, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, milletvekilleri ve akademisyenlerin yanı sıra, medya dünyasının temsilcileri ve iş adamları da eşlik etti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı