Sırbistan

25.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Karşılama
İkili Görüşme
Tekne Gezintisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Devlet Başkanları Üçlü Balkan Zirvesi Toplantısı'nın ikincisine katılmak üzere 25–26 Nisan 2011 tarihlerinde Sırbistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Nikola Tesla Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ü Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Rasim Ljajic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Ali Rıza Çolak ve öteki ilgililer karşıladı. Daha sonra Tuna Nehri’nde tekne gezintisi yapan Cumhurbaşkanı Gül’e, bölge hakkında bilgi sunuldu.

Konsey Üyeleri ile Buluşma
Göl Kenarında Yürüyüş

Cumhurbaşkanı Gül, 26 Nisan Salı günü Türkiye - Bosna Hersek - Sırbistan Üçlü Balkan Zirvesi’nin İkinci Toplantısı’na katıldı. Toplantı’nın yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun girişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Neboysa Radmanoviç ile Konsey’in Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Zelyko Komsiç karşıladı. Zirvenin ardından temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Ankara’ya döndü.

Zirve sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Balkanlarda kalıcı barış, huzur, istikrar ve refah için Cumhurbaşkanı Gül’ün vizyon ve rehberliğinde atılabilecek ilave adımlar ele alınarak, üç ülkeyi de ilgilendiren güncel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Açıklama
Soru - Cevap

 

Yazdır Paylaş Yukarı