Endonezya

03.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono’nun davetlisi olarak, 3-6 Nisan 2011 tarihlerinde Endonezya’ya resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü, Cakarta Askerî Havaalanı'nda Endonezya Dışişleri Bakanı Marty Natalegawa, Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Murat Adalı ve diğer yetkililer karşıladı.

Resmi Karşılama
Heyetler Arası
İkili Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Gül, Cakarta’da Khalibata Ulusal Kahramanlar Anıt Mezarı'na çelenk koydu ve Bayan Gül ile birlikte 120 bin kişi kapasiteli İstiklal Camisi'ni 4 Nisan Pazartesi günü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün kaldığı otelde Endonezya eski Cumhurbaşkanı Yusuf Habib ile görüştü.

Karşılama
Anıt Mezar
İstiklal Camisi

Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya temaslarının ikinci gününde Cumhurbaşkanı Yudhoyono tarafından Devlet Başkanı Sarayı Istana Merdaka’da resmî törenle karşılandı. Bayan Hayrünnisa Gül, Bayan Ani Yudhoyono’nun da katıldığı baş başa görüşmelerin ardından, her iki cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ortak basın toplantısı düzenledi.


Cumhurbaşkanı Gül
Endonezya Cumhurbaşkanı
Yudhoyono

Soru - Cevap

Ortak basın toplantısı öncesinde ise, Türkiye ile Endonezya arasında diplomatik ve hizmet pasaportlarına vize muafiyeti ile afet yönetimi anlaşmalarıyla, dışişleri bakanlıkları arasında iş birliği öngören mutabakat zaptı imzalandı.

Kanaat önderleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, ardından Cumhurbaşkanı Yudhoyono ile birlikte Türkiye-Endonezya İş Forumuna katılarak, burada bir konuşma yaptı.

İş Forumu
Akşam Yemeği
Kanaat Önderleri

Aynı gün akşam da Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Cumhurbaşkanı Yudhoyono ve Bayan Yudhoyono’nun onurlarına verdiği resmî yemeğe katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Cakarta’daki temasları çerçevesinde 6 Nisan Çarşamba günü Endonezya Üniversitesini ile Kharisma Bangsa Türk Okulunu ziyaret etti ve aynı Türkiye’ye döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, 16 yıl aradan sonra Türkiye’den Endonezya’ya ilk cumhurbaşkanı ziyareti özelliği taşıyan ziyaretine, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri, akademisyenler, iş ve medya dünyasının temsilcileri de katıldı.

Yazdır Paylaş Yukarı