Gana

23.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23–24 Mart 2011 tarihlerindeki Gana’ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Okulu Ziyareti
Akra Büyükelçiliği
Resmî Karşılama

Akra Kotoka Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, Gana Cumhurbaşkanı John Evans Atta Mills resmî törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Akra Büyükelçiliği’ne giderek, binanın hizmete açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Gana Cumhurbaşkanı Mills’in onuruna verdiği resmî yemeğine katıldı.

Anıt Mezar
Gana Parlamentosu
İş Forumu

24 Mart Perşembe günü Türk ve Ganalı iş adamları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Gana Kurucu Cumhurbaşkanı Nkrumah’ın Anıt Mezarı’nda mozoleye çelenk koydu. Parlamento’da milletvekillerine hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Gana İş Forumu’na katıldı.

Akşam Yemeği
Kahvaltı
Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Gana Cumhurbaşkanı Mills ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül, heyetler arası görüşmelere iştirak etti ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Uluslararası Galaxy Okulu’nda incelemelerde bulunduktan sonra Gana'daki temaslarını tamamlayarak, Afrika gezisinin ikinci durağı olan Gabon'a geçti. Ziyaret sırasında, Türkiye ile Gana arasında ikili hava hizmetleri, sağlık ve tıp bilimi alanında iş birliği, askerî eğitim ve teknik hizmet ile diplomatik pasaportlara vize muafiyeti anlaşmaları, her iki ülke Dışişleri Bakanlığı arasında siyasi istişare mekanizması kurulmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı. Türkiye’den Gabon’a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez gerçekleşmesi açısından da bu ziyaret ayrı bir önem taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı