Kuveyt

25.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kuveyt

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmad el-Jaber el-Sabah’ın davetlisi olarak, Kuveyt’in bağımsızlığının 50’nci, Irak işgalinden kurtuluşunun 20’nci ve Emir Şeyh Sabah’ın göreve başlamasının beşinci yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere 25-26 Şubat 2011 tarihlerinde Kuveyt’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Törenler
İkili Görüşmeler
Açıklama

Çok sayıda yabancı devlet adamının katıldığı kutlama törenlerinde ikili görüşmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, İspanya Kralı Carlos, İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair, Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Colin Powel, Romanya Cumhurbaşkanı Basescu ve Butan Kralı Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ile tören alanında görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Kanada Genel Valisi David Johnston ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Bayan Sarayı’nda ayrı ayrı bir araya geldi. İkili görüşmelerden sonra, bağımsızlık kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanı Gül ve davetli liderler, “Vatan İlla Vatan” adlı operayı izledi.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmad el-Jaber el-Sabah tarafından kutlamalar için ülkede bulunan liderler onuruna Bayan Sarayı’nda verilen akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı