Fransa

24.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Fransa

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Strazburg'ta gerçekleştirilen 2011 Genel Kurulu'nun Kış Oturumu'na konuk Devlet Başkanı sıfatıyla katılmak ve 25 Ocak günü Genel Kurul'a hitap etmek üzere 24–26 Ocak 2011 tarihlerinde Strazburg'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Strazburg Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Daryal Batıbay ve diğer ilgililer karşıladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Daryal Batıbay tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Ziyaretinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’la ayrı ayrı görüştü ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2011 Kış Dönemi Genel Kurulu'na katılarak, Genel Kurul’a hitap etti.

Genel Kurul'a Hitap
Soru - Cevap

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Fransız televizyon kanalı France 24, Le Figaro gazetesi ile İtalyan ANSA haber ajansına mülakat verdi ve Ahıska Türklerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün akşam da temasları kapsamında, Strazburg ve civarında yaşayan Türklerle bir araya geldi ve bir konuşma yaptı.

 

Strazburg temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 26 Ocak Çarşamba günü İstanbul’a döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı