Kazakistan

30.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kazakistan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGİT Zirvesi’ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 30 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde Kazakistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Astana Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kazakistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Janar Aytcanova, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Lale Ülker ve öteki ilgililer karşıladı.  

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in liderleri tek tek karşılamasının ardından aile fotoğrafı çekilmesiyle 1 Aralık Çarşamba günü başlayan zirvenin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, zirve sırasında temasları çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’i, AGİT Genel Sekreteri Marc Perrin de Brichambaut ve Vatikan Devlet Sekreteri Tarcisio Bertone ve ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Thomas Mirow’u da ayrı ayrı kabul etti.

Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Astana'da bir Türk firması tarafından yapılan Han Çadırı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

Yazdır Paylaş Yukarı