Portekiz

19.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere 19–20 Kasım tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon Havalimanı’nda törenle Lizbon Büyükelçisi Ali Kaya ile Portekiz Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı. 

NATO liderlerini, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin düzenlendiği fuar alanına girişlerinde Portekiz Başbakanı Jose Sokrates, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve eşi karşıladı

Lizbon Zirvesi kapsamında, NATO üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da katıldığı çalışma oturumu sona erdikten sonra aile fotoğrafı çekildi.

 

 

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, zirveye katılan heyet başkanları onuruna bir çalışma yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 20 Kasım Cumartesi günü Afganistan toplantısı ile diğer oturumlara katıldıktan ve ikili görüşmelerini tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü.

Lizbon'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Gül, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi. ABD Başkanı Barack Obama ile iki kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile de bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Avustralya Başbakanı Julia Gillard, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’yi de ayrı ayrı kabul etti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı