Türkmenistan

11.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Türkmenistan arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey ziyaretler çerçevesinde, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un davetlisi olarak, 11-12 Kasım’da Türkmenistan’ın Türkmenbaşı şehrine ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Avaza
Işık Gösterisi

Yemek
Heyetler Arası
İşadamları

Basın Toplantısı
Basına Açıklama
Soru Cevap

Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı'na varışında Cumhurbaşkanı Gül’ü, Devlet Başkanı Berdimuhamedov törenle karşıladı. Daha sonra her iki cumhurbaşkanı Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda bir süre baş başa görüştü. Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenbaşı şehrinde, Hazar Denizi'nin kıyısına kurulan Avaza Ulusal Turistik Bölgesi'nin geliştirilmesine ilişkin projenin sunumu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un onuruna verdiği yemeğe katıldı. Her iki cumhurbaşkanı yemeğin ardından, Avaza Ulusal Turistik Bölgesi'nde lazer ışıklı su gösterilerini izledi.

Türkmenistan ziyaretinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül ve Devlet Başkanı Berdimuhamedov gerçekleştirdikleri baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlı etti ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ardından Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'da iş yapan Türk iş adamlarıyla bir araya gelerek, onlara hitaben bir konuşma yaptı. Temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, ziyareti sırasında, resmî ziyarete ilişkin ortak bildiriyle Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkmenistan Bilimler Akademisi arasında Sağlık ve Tıp endüstrisi alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı. Ziyarete, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile resmî zevat ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet eşlik etti.

Yazdır Paylaş Yukarı