İngiltere

06.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından takdim edilen 2010 yılı “Chatham House Ödülü”nü almak ve bazı temaslarda bulunmak üzere 6-9 Kasım tarihlerinde İngiltere’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül’ü Londra Heathrow Havalimanı’nda, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'i temsilen Barones Rawlings, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz tarafından Büyükelçilik konutunda verilen resepsiyonda, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Temasları çerçevesinde, 8 Kasım Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü. Chatham House ve Oxford Üniversitesi İslami Araştırmalar Merkezi’nde birer konferans veren ve katılımcıların çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra onuruna verilen yemeğe katıldı.

Londra'da 9 Kasım Salı günü,gerçekleştirilen toplantıda İngiltere’nin önde gelen iş adamları ve yatırım çevrelerine, “Gelişmekte Olan Pazarların Rolü ve Küresel Ekonomik İyileşmede Türkiye” konulu bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Mimar Sinan Sergisi’ni ziyaret etti ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’ı ve Dışişleri Bakanı William Hague’ı kabul etti. Akşam da düzenlenen törenle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House’un “2010 Devlet Adamı” ödülü Cumhurbaşkanı Gül’e takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere programını tamamlayarak aynı gün Ankara’ya hareket etti.

Cumhurbaşkanı Gül ziyareti sırasında, aralarında BBC, BBC Türkçe Servisi, Financial Times, Bloomberg HT ve The Economist Dergisi’nin de bulunduğu birçok yayın kuruluşuna mülakat verdi.

Yazdır Paylaş Yukarı