Slovenya

14.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk’ün davetlisi olarak, 14-15 Temmuz 2010 tarihlerinde Slovenya’ya resmî ziyarette bulundu.

Resmî Karşılama
Rehabilitasyon Enstitüsü
Bled Gölü Gezisi

Slovenya Cumhurbaşkanı Türk, Cumhurbaşkanı Gül’ü, Brdo Kalesi’nde resmî törenle karşıladı. Her iki cumhurbaşkanı, resmî karşılama töreninin ardından, Bayan Gül ve Bayan Türk’ün de bir bölümüne katıldığı baş başa görüşme gerçekleştirdi. Baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlık eden her iki cumhurbaşkanı, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül'ün Basın Açıklaması
Türk'ün Basın Açıklaması
Kabuller

Basın toplantısının ardından Slovenya Ulusal Parlamentosunu ziyaret ederek, Parlamento Başkanı Dr. Pavel Gantar ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, ikamet ettiği otelde Slovenya Başbakanı Borut Pahor’u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya temasları çerçevesinde Ljubljana Belediyesi’ni de ziyaret etti. Konakladığı otelden, Belediye Başkanı Zoran Jankoviç ile Ljubljana Belediyesi’ne kadar yürüyen Cumhurbaşkanı Gül, Jankoviç’ten şehirle ilgili bilgi aldı. Belediye girişinde Ljubljana Belediyesi’nin marşıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı.

Aynı akşam Slovenya Cumhurbaşkanı Türk’ün onuruna verdiği resmî akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya temaslarının ikinci gününde, Üniversite Rehabilitasyon Enstitüsü’nü ziyaret etti. Bayan Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Türk ve eşi Bayın Türk’ün de eşlik ettiği ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, burada tedavi gören Gazzeli çocuklarla yakından ilgilendi.

Daha sonra Slovenya-Türkiye İş Konferansı kapanış törenine katılarak burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya’daki resmî temaslarını tamamlayarak İstanbul’a hareket etti.

 

 

 

Yazdır Paylaş Yukarı