Kazakistan

04.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Astana’nın kuruluş yıl dönümü ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in 70. doğum günü kutlamalarına katılmak üzere 4-6 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ı ziyaret etti.

Roza Otunbayeva
Han Çadırı Açılışı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in, Astana’ya gelen devlet başkanları onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, 5 Temmuz Pazartesi günü ise Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan’nın da hazır bulunduğu, Astana’nın kuruluş yıl dönümü ve Han Çadırı’nın açılış törenine katıldı.

Bir Türk inşaat firmasının Türk mimar, mühendis ve işçilerle yaptığı, Kazakistan ve Astana’nın yeni sembolü olarak nitelendirilen Han Çadırı’nın açılış töreninin ardından liderler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in 70. doğum günü dolayısıyla Han Salonu’nda verilen yemeğe katıldı.

Kazakistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 6 Temmuz Salı günü Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı