Kamerun

16.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Türk-Kamerun Lisesi

Türk-Kamerun Lisesi
Kamerun'daki Türkler
İş Forumu

Kamerunlular ve Kamerun’daki Türklerin Karşılaması

Devlet Nişanı Takdimi
Resmî Karşılama
Anlaşmalar

İş Forumu ve İş Adamları ile Görüşme

Kamerun’dan Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Gül’e Kamerun Devlet Nişanı Takdimi

Resmî Karşılama ve Akşam Yemeği

Kabul, Ziyaret, İmza ve Uğurlama Törenleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 16–17 Mart 2010 tarihlerinde Kamerun’a resmî bir ziyarette bulundu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne 14–16 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği ziyareti tamamladıktan sonra Kamerun’a geçen Cumhurbaşkanı Gül, Yaounde Havalimanı’nda, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya tarafından resmî törenle karşılandı.

Törenin ardından konaklayacağı otele geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Kamerun Başbakanı Philemon Yang, Dışişleri Bakanı Henri Eyebe ve Meclis Başkanı Cavaye Yegue Djibril’i ayrı ayrı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda baş başa görüştü. Baş başa görüşmede Cumhurbaşkanı Biya tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e Kamerun Devlet Nişanı takdim edildi. Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanı Biya’nın yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesinin ardından iki ülke heyetlerinin katılımıyla Türkiye ile Kamerun arasında resmî pasaportlara karşılıklı vize muafiyeti getiren anlaşma ile tarım alanında teknik, bilimsel ve ekonomik iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerin ardından Türkiye-Kamerun İş Forumu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Gül akşam da, Kamerun Cumhurbaşkanı Biya tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kamerun ziyaretinin ikinci ve son gününde Türk ve Kamerunlu bazı iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Türk-Kamerun Lisesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin ardından Türkiye’nin Yaounde Büyükelçiliği Kançılarya binasının açılışını yaptı. Kamerun’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Kamerun ziyareti, Türkiye’den bu ülkeye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması ve iki ülke arasında resmî pasaportlara karşılıklı vize muafiyeti getiren anlaşma imzalanması bakımından ayrı bir önem taşıyordu.

 

Yazdır Paylaş Yukarı