Kuveyt

21.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21–22 Aralık tarihlerinde resmî ziyarette bulunmak üzere Kuveyt’e gitti.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’na varışında, Cumhurbaşkanı Gül’ü, Kuveyt Emiri Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah resmî törenle karşıladı. İki ülkenin millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kuveyt Emiri El-Sabah havalimanında bir süre baş başa görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, ikamet ettiği Bayan Sarayı’nda, Kuveyt Finance House Başkanı Bedir Abdülmuhsin El-Muheyzim, Kuveyt Finance House CEO’su Muhammed El-Ömer ve National Bank of Kuveyt CEO’su İbrahim Dabdub’u kabul etti.

Ardından Kuveyt Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Abdullah Yusuf El-Rumi ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Cabir El-Mübarek El-Sabah’ı da kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde Kuveyt Emiri Şeyh El-Sabah ile heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmelerin öncesinde Emir El-Sabah tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e Kuveyt Yüksek Devlet Nişanı sunuldu. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra El-Sabah’ın onuruna verdiği resmî akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt ziyaretinin ikinci gününde de Türk - Kuveyt İş Forumu toplantısına katılarak burada bir konuşma yaptı ve ardından temaslarını izleyen gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyerek, ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuveyt Sağlık Bakanı Dr. Hilal Al Sayir’i ve Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Cesim El-Harafi’yi ayrı ayrı kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile beraber Ahmedi Stadyumu’nda Kuveyt Petrol Şirketi’nin kuruluşunun 75. Yıldönümü kutlama törenine katıldı.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır’ın onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Ziyaret, Türkiye’den Kuveyt’e on iki yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyordu.

Yazdır Paylaş Yukarı