Karadağ

11.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic’in davetlisi olarak, 11–12 Aralık 2009 tarihlerinde, Karadağ’a resmî bir ziyarette bulundu.

Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic, 11 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Gül’ü, Podgorica Golubovci Havaalanı’nda, resmî törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Devlet Konukevi’ne geçti ve Başbakan Milo Djukanoviç’i kabul etti.

Kabulün ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na hareket eden Cumhurbaşkanı Gül, burada Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic ile bir süre baş başa görüştü ve iki cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmelerin ardından, “Ekonomik İşbirliği Anlaşması” ile “Yolcu ve Eşyanın Karayoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Anlaşma” imzalandı. Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Vujanovic’in, onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinin ikinci gününde, Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic ile Türkiye-Karadağ İş Forumu toplantısına katıldı. Karadağ’daki temasları çerçevesinde Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç, Boşnak asıllı Meclis Başkan Yardımcısı Rifat Rastoder ve Boşnak asıllı sandalyesiz Bakan Rafet Husovic’i ayrı ayrı kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Karadağ Meclis Başkanı Krivokapiç’in, onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Başkent Podgorica yakınlarındaki Tuzi köyünde bulunan Karadağ Medresesi’ni ziyaret eden ve Podgorica’nın merkezinde bir Türk firması tarafından yapılan alışveriş merkezinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül’e Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanoviç de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Aralık günü, Karadağ temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Karadağ ziyareti, Karadağ’ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olması sebebiyle ayrı bir öneme sahipti.

Yazdır Paylaş Yukarı