Ürdün

01.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral II. Abdullah’ın davetlisi olarak, 1–3 Aralık 2009 tarihlerinde Ürdün’e resmî ziyarette bulundu. Ürdün Kralı II. Abdullah, 1 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Gül’ü Kraliyet Sarayı’nda resmî törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ile Kral II. Abdullah baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık etti.

Heyetler arası görüşmelerden sonra, Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah’ın huzurunda “Türkiye Cumhuriyeti ve Ürdün Krallığı Hükümetleri Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Ortaklık Anlaşması”, “Türkiye Cumhuriyeti ve Ürdün Krallığı Hükümetleri Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma” ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ürdün Krallığı Hükümeti arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması” imzalandı.

Aynı gün ziyaretini izleyen basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Ürdün Başbakanı Nadir Dahabi’yi kabul etti. Türkiye-Ürdün İş Forumu’nun kapanış oturumuna katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Ürdün’deki Türk iş adamlarıyla da bir araya gelerek, bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül, Ürdün Kralı Abdullah ve Kraliçe Rania tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

Ziyaretinin ikinci gününde Salt kentinde bulunan Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek, anıta çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Şehitlik Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ürdün’de yerleşik Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bayan Gül ile birlikte Amman Büyükelçisi Ali Köprülü’nün onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı.

3 Aralık Perşembe günü tarihî Petra kentinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak aynı gün Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı