Fransa

07.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye Mevsimi” vesilesiyle, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin resmî davetlisi olarak, 7-9 Ekim 2009 tarihlerinde Fransa’yı ziyaret etti.

Paris’te, Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) Başkanı Thierry de Montbrial ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra enstitü tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretini ikinci gününde, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Genel Direktörü Kochiro Matsuura ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ‘Özel Konuk’ olarak UNESCO 35. Genel Konferansı Genel Kurulu Bakanlar Forumu’nun açılış konuşmasını yaptı.

Aynı gün Fransa Başbakanı François Fillon’un onuruna verdiği öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, LCI televizyonuna mülakatın ardından, Meclis Başkanı Bernard Ackoyer ve Senato Başkanı Gerard Larcher ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa ziyaretinin son gününde Türk Mevsimi çerçevesinde düzenlenen “Fransız-Türk Ortaklığı-Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak” konulu toplantıya katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile “Bizans’tan İstanbul’a: İki Kıtanın Limanı” adlı serginin açılışını yaparak yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından Elyseé Sarayı’nda onuruna verilen öğle yemeğine katıldı ve daha sonra heyet üyesi basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Paris ziyaretini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Fransa’daki yerleşik Türk kültür, sanat ve bilim şahsiyetleriyle bir araya geldikten sonra Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı