Suudi Arabistan

22.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı’nın davetlisi olarak Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin açılışına katılmak üzere 22-24 Eylül 2009 tarihlerinde Suudi Arabistan’a gitti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Eylül Çarşamba günü Suudi Arabistan Türk Konseyi Batı Bölgesi temsilcileri ile Türk iş adamlarını Cidde’de ayrı ayrı kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün gerçekleştirilen Kral Abdullah Bilim ve Teknik Üniversitesi’nin açılış törenine katıldı. Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah bir süre baş başa görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve konuk devlet başkanları Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdul Aziz Al Saud tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

Temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Gül, 24 Eylül Perşembe günü Ankara’ya döndü.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilen temaslarda, son yıllarda siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda hızla gelişerek memnuniyet verici bir düzeye ulaşan Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dostluk, kardeşlik ve iş birliği ilişkileri gözden geçirilerek, iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yazdır Paylaş Yukarı