Mısır

15.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz 2009’da 15. Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Zirvesi dolayısıyla Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in davetlisi olarak “Bağlantısızlar Hareketi Özel Konuğu” sıfatıyla Şarm El Şeyh'e gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, açılış oturumunun ardından Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in konuk heyet başkanları onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, zirve temasları çerçevesinde, Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa, Bahreyn Veliaht Prensi Şeyh Selman bin Hamad El-Halife ve Filipinler Cumhurbaşkanı Gloria Macapagal Arroyo ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 15. NAM Zirvesi’ne katılımı, Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.

Dünyanın her bölgesinden 118 ülkenin bir araya geldiği Bağlantısızlar Hareketi, Türkiye’nin önem verdiği “etkin çok taraflılık” anlayışının küresel boyuttaki temsilcilerinden ve uygulayıcılarından biri konumundadır.

Yazdır Paylaş Yukarı