Tacikistan

28.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın davetlisi olarak resmî bir ziyarette bulunmak üzere, 28–30 Mayıs tarihlerinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye gitti.

Ziyaretinin ilk gününde Şah İsmail Somoni Anıtı’na giderek, çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile birlikte Pugus Sarayı yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, 29 Mayıs Cuma günü, Cumhurbaşkanı Gül’ü, Millî Saray’da törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından iki cumhurbaşkanı baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Rahman daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Rahman ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Tacikistan Odalar Birliği tarafından düzenlenen İş Konseyi toplantısına katıldı.

Ziyaretinin üçüncü gününde, Tacikistan Başbakanı Akil Akilov’u kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tacikistan Temsilciler Meclisi’nde, Ali Meclisi Başkanı Sadullo Hayrulloyev ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Devlet Opera ve Balesi binasında Tacikistan’daki Türk toplumu temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Tacikistan ziyareti sırasında, “Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma” ile 2009–2010 İş Birliği Programı imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı