Suriye

15.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın daveti üzerine 15-17 Mayıs 2009 tarihlerinde Suriye Arap Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Cumhurbaşkanı Gül’ü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Gül ve Suriye Cumhurbaşkanı Esad baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Her iki cumhurbaşkanı daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ın, onuruna verdiği resmî yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ziyaretinin ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Esad ile birlikte Şam’da İş Forumu Toplantısı’na katıldı. Daha sonra Halep’e geçen Cumhurbaşkanı Gül, Halep Üniversitesi’nde bir konuşma yaptı.

Suriye ziyaretinin son gününde, Halep kentinin tarihî mekânlarında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, tarihî Emeviye Camii’ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Halep Çarşısı ve Halep Kalesi’ni gezdi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Halep ziyareti, Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması bakımından özellik taşıyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Suriye ziyareti sırasında, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgedeki gelişmeler başta olmak üzere, uluslararası konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Yazdır Paylaş Yukarı