Bahreyn

14.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife’nin davetlisi olarak 14–15 Nisan 2009’da Bahreyn’e ziyaret gerçekleştirdi.

Bahreyn Kralı El-Halife tarafından 14 Nisan Salı günü Havalimanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Gül için, Gudaybia Sarayı’nda resmî karşılama töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ile Bahreyn Kralı El-Halife baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Kral El-Halife tarafından Gudaybia Sarayı’nda onuruna verilen akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Veliaht Prens Şeyh Salman bin Hamad bin İsa bin Salman El Halife’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Veliaht Prens El Halife tarafından yapılan Bahreyn’in “Ekonomik Vizyon 2030” isimli kalkınma planının tanıtımını izledi.

Ziyaretinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Gül, Bahreyn Ulusal Meclisi’nde konuşma yapan ilk yabancı devlet başkanı olarak milletvekillerine hitap etti. Türk-Bahreyn İş Konseyi toplantısına da katılan Cumhurbaşkanı Gül, kaldığı otelde Başbakan Şeyh Halife bin Salman El Halife ile Bahreyn’de bulunan bir grup Türk vatandaşını kabul etti ve 15 Nisan Çarşamba günü Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti sırasında, iki ülke arasında “Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” ile “Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı