Almanya

03.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3-4 Nisan 2009 tarihlerinde Almanya ve Fransa’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen NATO’nun 60. Yıl Dönümü Zirvesi’ne katılmak için Almanya’ya gitti.

Almanya’da, Baden-Baden kentinde gerçekleştirilen karşılama töreni ve resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Gül, sanatçı Anne Sophie Mutter’in verdiği konseri izledi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın da ilk defa katıldığı zirvede, ittifak üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, çalışma yemeğinde bir araya geldiler.

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Zirvesi’nin ikinci gününde Strasbourg-Kehl Zirvesi’ne katılan liderlerle birlikte Almanya-Fransa sınırında bulunan Kehl Köprüsü’nün Almanya tarafından yürüyerek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile buluştu. İttifaka üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, burada düzenlenen askerî törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, zirve öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile ikili, ardından, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in de katılımıyla üçlü görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı Kuzey Atlantik Konseyi toplantısı Fransa’nın Strasbourg kentinde yapıldı. Toplantıda, Danimarka Başbakanı Rasmussen, NATO Genel Sekreteri görevine seçildi.

Yazdır Paylaş Yukarı