Belçika

25.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Avrupa İş Zirvesi”ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere, 25–27 Mart 2009 tarihlerinde Belçika’ya gitti. Cumhurbaşkanı Gül Brüksel’deki temasları çerçevesinde, Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht'u kabul etti, daha sonra, Belçika Kralı 2. Albert ile Kraliyet Sarayı’nda bir görüşme yaptı.

Avrupa Birliği temasları çerçevesinde ise, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso ile komisyon binasında baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül, görüşme sonrasında, heyetler arası çalışma yemeğine katıldı, ardından basın toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye-AB ilişkileri bağlamındaki gelişmeler ile bölgesel ve küresel sorunlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brüksel’de Avrupa İş Zirvesi’ne katıldı, şeref konuğu olarak bir konuşma yaptı ve aynı günün akşamı da Belçika Girişim Federasyonu (FEB)’in yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Brüksel ziyaretine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve yetkililerden oluşan bir heyet eşlik etti.

Ziyaret, Türkiye’den AB Komisyonu’na cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı