Rusya Federasyonu

12.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in daveti üzerine, 12–15 Şubat 2009 tarihlerinde Rusya Federasyonu’na bir devlet ziyaretinde bulundu.

Temasları sırasında, Türk iş adamlarıyla bir toplantı yapan Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu Devlet Duması’nı ve Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi’ni ziyaret etti.

Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilen resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev baş başa görüştü. Her iki cumhurbaşkanının başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı’na da katılan Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Ziyaret sırasında, Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya doğru ilerlemesi, dostluğun ve çok boyutlu ortaklığın daha da derinleştirilmesine ilişkin bir “Ortak Deklarasyon” imzalandı.

Moskova’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 14 Şubat Cumartesi günü Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a geçti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda baş başa görüşmelerinin ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlık eden Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Kazan’da Tataristan’ın ekonomik ve sanayi potansiyelini tanıtan sergiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Şaymiyev ile birlikte Tataristan-Türkiye İş Forumu’nun açılışına da katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kazan Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.

Ziyaret, Cumhurbaşkanı Gül’ün Tataristan’a giden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmasından dolayı ayrı bir önem taşımaktadır.

Yazdır Paylaş Yukarı